Menu

Omgaan met DC-mail en magister

16 september 2015 - aantal blogs
Omgaan met DC-mail en magister

Onderwijspioniers2

Nadat ik vorige week met behulp van collega van de receptie zo’n 280 pennen plus bijbehorende tekst in de postvakken  van de collega’s heb gedaan, was het deze week tijd om leerlingen een pen te geven.

Dat de collega’s een week eerder  een pen kregen , was bewust want ook had ik pennen voor  Handel-, Entree- en Zorg/Welzijn-niveau2-  leerlingen en dan   konden die door LOB’ers worden uitgedeeld met  met een bijbehorend praatje. pennen

Vorige week was ik in de les ICT bezig geweest met de adressen van magister, webmail en persoonlijk e-mail adres. Tijdens de les snapte iedereen het, er werd braaf geknikt en ik ontving van iedereen een mail.

Een week later….

De proef op de som .

“ Ik heb jullie een mail gestuurd”  de helft van de leerlingen  die de  mail aan hun  privémail had gekoppeld had dat al gelezen ( maar niks mee gedaan)  “ Ik vraag jullie om me per mail drie antwoorden te sturen op vragen uit mijn mail..,” Iedereen logte  in. Geen vergeten wachtwoorden ( al doende leert men….iedereen MOET zijn wachtwoord na het aanmaken  in de  telefoon of agenda  zetten )

Via de beamer kon men mijn mail volgen, maar niet de antwoorden zien!

Mijn vragen waren :

1. Noem de url van de homepagina van studenten van het Drenthe College

2. Wat is jouw Drenthe College E-mail adres

3. Hoe kan ik buiten de view om naar Magister?

Er waren twee goede antwoorden in de ene groep en drie goede in de andere groep. Dit had ik niet verwacht, was enigszins teleurgesteld maar toen had ik wel een mooi aanknopingspunt om de styluspennen uit te delen.

Voor de uitgifte kregen de leerlingen gelijk weer een opdracht: “ Maak een foto van de pen met duidelijk zichtbaar de tekst en plaats die vervolgens in je OneDrive! 20150915_193806000_iOS

Oeps….

Moeilijke opdracht.

De leerlingen ontdekten zelf dat er  verschillende manieren mogelijk zijn om iets in de cloud te zetten en ik introduceerde de app Office Lens. Die gekoppeld is aan One Drive20150915_185805000_iOS20150915_185654000_iOS

Diegene die geen telefoon had of hem niet wou gebruiken ivm geringe geheugenopslag mocht iemand vragen om de foto even te sturen.

Uiteindelijk is het iedereen gelukt! Dus als nu iemand de adressen vergeten is, kan ik verwijzen naar de les, de pen of de  cloudopslag.

In de les probeer ik altijd dingen te koppelen, verder te borduren op een thema. Zo heb ik deze week ook het inleveren van opdrachten geoefend in Magister en dit gekoppeld aan de tool SeeSaw . Hiermee wil ik iedere leerling een digitaal portfolio laten maken. Volgende week gaan we  daar mee verder!

20150915_185950000_iOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.