Menu

2 dagen 1 punt 0

19 juli 2015 - aantal blogs
2 dagen 1 punt 0

swongbird-finish-line-small_9121Het afgelopen schooljaar was ik voor het eerst sinds mijn kinderen zijn geboren weer fulltimer. 0.5 FTE bij Entree en 0,4 FTE bij MBO2 Orde & Veiligheid en 0,1 FTE als E-learn ambassadeur en dit alles bij ROC Drenthe College. Er waren reken-, ict- en detailhandellessen, er was piekbelasting ,een open dag, ouderavonden en in de vakanties was ik bezig met rekenschema’s , instructiefilmpjes en QRcodes en dit alles naast mijn gezin met 5 kids, waarvan drie daadwerkelijk aanwezig, eentje op kamers en eentje om de week in het weekend . Best vermoeiend.  Toen ik net in de laatste week voor de vakantie hoorde dat mijn tijdelijke aanstellingen (samen 0,5FTE) niet verlengd konden worden ivm de wettelijke kaders (in januari mag ik weer ) toen vond ik het tijd voor een algehele RESET.

Even weer op nul beginnen. Hoe kan dat beter dan alle internetverbindingen verbreken. Geen Pc, tablet of telefoon voor 48 uur. Zou ik dat vol kunnen houden? Ik beschouw me zelf (en wordt hier thuis ook betiteld) als lichtelijk verslaafd.

In plaats van Facebookcontacten ging ik drie keer IRL op visite, wat ontspannend en gezellig! Candy Crush verving ik door een Sudokuutje uit een gratis krant (de krant lezen wij online,dus dat kon ook even niet meer) Telefoneren deed ik niet. Ipv  tweets te lezen las ik het boek “Mediawijsheid in de klas” van @PJKoning. Ik las zelfs eerst “Flexdenken” van @Astrid_Willems uit en ben nu ook nog begonnen in “de asielzoeker” van @arnonyy. ’s Avonds keek ik tv zonder Ipad op schoot, heerlijk één dimensionaal, heerlijk 1.0

Ik maak veel foto’s en de laatste tijd gebruikte ik daarvoor alleen mijn Iphone terwijl ik een hartstikke mooi fototoestel van Sony heb. Sinds twee dagen maak ik weer de prachtigste foto’s. De donkere lucht check ik met Buienradar, dat was dus ook weer afgaan op je gezond verstand, nu WEL of NIET naar de stad fietsen zonder nat te worden.

Conclusie : Ik ben klaarblijkelijk in staat om mij aan te passen aan de omstandigheden. En dat is fijn om te weten. Zonder verbinding met internet heb ik weinig verbinding met de wereld. Het niet gelijk op je wenken bediend worden is irritant maar voor elke 2.0 activiteit is een 1.0 oplossing. De werkmail op mijn telefoon heb ik uitgeschakeld. Na twee internetloze dagen voel ik me weer  IN CONTROLL. Herboren . Heerlijk, nog 6 weken vrij om geïnspireerd te raken voor het nieuwe schooljaar. De inspiratie is er al , op Trello heb ik twee borden gemaakt voor de HTV- beveiligingsklassen 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.