Menu

Code Online!

8 februari 2016 - aantal blogs
Code Online!

20160126_083748812_iOS

Enkele weken geleden gold hier in het Noorden van Nederland Code Rood….

Vrij geven? Of Vrij zijn? Wat doen we als we de school niet kunnen bereiken? Zijn de internetverbindingen ook bevroren en zit daar ook ijzel op?

In een steeds digitaal wordende wereld , kan ik best mijn leerlingen bereiken en voor ze klaar staan ook al zijn ze daadwerkelijk 50 kilometer bij van me vandaan.

Code rood, maak er maar Code Online van!

Mijn leerlingen , tweedejaars beveiliging,  gaf ik de volgende opdracht: “Maak foto’s en een filmpje van de ijzel in jouw straat. Maak daarna via de apps Flip-a-gram en Magisto er een samenhangend geheel van. Deze opdracht  stond ook al  in studiewijzer (zonder te fotograferen onderwerp) dus ver van te voren gepland en met wat extra uitleg zou het online aansturen mogelijk moeten kunnen zijn.

tweet

Op de volgende manier probeerde ik ze te bereiken:

Per mail (Outlook, schoolmail)

Per magister (ELO, berichten)

Per facebook (mijn DC account) en  daar heb ik een vraag gesteld  of de eerste die mijn bericht zou lezen , het ook even in de groepsapp zou willen  zetten.

Via FB kreeg ik het volgende bericht: “Mijn wachtwoord is verlopen, ik kan niet meer inloggen op mijn DC-account” Er probeerde iemand onderuit te komen door aan te geven dat ze op krukken liep en niet naar buiten kon. De opdracht was:  maak een sfeerimpressie van de ijzelsituatie rondom je huis via Magisto EN Flip-a-gram . Dus opdracht voor haar aangepast..binnenshuis fotograferen, wat doe je op je schoolloze dag….  dit leverde geen ingeleverde opdracht op helaas.

imagesnaamloos

 

Mijn Facebookbericht werd geliket door verschillende leerlingen.. maar hun opdrachten bleven oningeleverd 😉

Maar het was niet allemaal kommer en kwel, ik kreeg leuke filmpjes terug, die ik na de verkregen toetstemming  ook op twitter mocht zetten.

De links naar de filmpjes vind je hier, hier, hier , hier , hier , en hier .

De week na de ijzelweek keken leerlingen mij gespannen aan……. De meesten hadden mij niks gestuurd. Ik gaf aandacht aan hen die het WEL  hadden gedaan en wel de moeite hadden genomen. Ik roemde ze om hun goede werkhouding, comptetenties , verantwoordelijkheidsgevoel enz. en ik beloofde hen dat ik zou trakteren.

Vorige week  kregen ze van mij een dopper van het DC. Gewoon omdat het kan, en gewoon omdat ik me niet wil    richten op het negatieve! Alles wat aandacht krijgt  groeit……. Als opmerking kreeg ik:  “Op deze manier wil ik elke week wel een opdracht bij u inleveren, mevrouw”

🙂

20160126_083838953_iOS

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.