Menu

Diplomering? Bloemetje op tafel!

14 juni 2015 - aantal blogs
Diplomering? Bloemetje op tafel!

7De tijd van de diplomeringen komt er weer aan. Leerlingen die met hun ouders  of vriend(in)  gespannen naar school komen, en dan moeten wachten in een schoolkantine. Hoe kunnen we dat sfeervol aankleden, zonder dat het handen vol geld kost?

 

Ga naar een tuincentrum  en haal een aantal perkplantjes.  Fleurig van kleur en NOG fleuriger als je de potjes drappeert met een servet in een kleur naar keuze.

2

Allereerst laat je de potjes volzuigen met water. (in de gootsteen gevuld met water ) Vervolgens doe je om ieder potje een boterhamzakje (vanwege lekgevaar en het water kunnen geven, zodat de plantjes er na een week nog fris uitzien)

3   4  6

Daarna kan je aan de slag met een servet naar keuze. Vouw het servet wat naar binnen  en prop het iets bij de rand in. Je kan ook later het servet bijknippen of een cirkel  uit het servet knippen van te voren.

Wat je kan doen om de servet bij elkaar te houden, is rondom plakband plakken.

Je hebt vast nog wel ergens cadeaulint liggen.

Je neemt een bijpassende kleur en knipt aan het eind een zwaluwstaartje.(zie foto)Vervolgens strik je de  lintjes om het potje.

5  7  8

 

En kijk eens:

9                             11

 

Wat een gezelligheid! Voor nog geen €0,50 per potje!

Dit alles is ook heel goed  te maken  door leerlingen , het stappenplan heb je hier!  Zo kleden ze hun eigen diplomeringsfeestje aan.

Ook leuk voor een BBQ-feestje thuis 😉

Na de feestelijkheden kunnen de plantjes in de tuin worden geplant. Heb je er de hele zomer plezier van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.