Menu

Focus 2017-2018

30 augustus 2017 - aantal blogs
Focus 2017-2018

Ik houd er van om doelen te stellen ,mezelf uit te dagen en ietwat onder druk te zetten. Dan presteer ik het best. Ik bepaal vóór  elk schooljaar  waar ik me voornamelijk op wil gaan richten. Naast het lesgeven, want dat zullen gemiddeld ook weer zo’n 23 lesuren per week zijn verdeeld over vier blokken en vier dagen , het hele schooljaar lang.

In schooljaar 2015-2016 was ik onderwijspionier . Mijn thema was : “de onderwijsbetrokkenheid vergroten m.b.v. digitale didactiek.” Dat jaar heeft me veel opgeleverd, vooral veel motiverende en inspirerende contacten . Collega’s uit PO, VO , MBO en HBO met allemaal hart voor het onderwijs . Ook had ik een aanstelling bij de ISK- afdeling van het dr. Nassau College en was ik een half jaar lang mentor van gevluchte pubers voornamelijk uit Eritrea en Syrië. Bovendien was ik natuurlijk werkzaam op het Drenthe College en gaf ik rekenen en digitale vaardigheden aan beveiligers, koks, gastvrouwen, managementassistenten en verkopers allemaal  MBO niveau 2.

Het afgelopen schooljaar (2016-207) lag mijn focus op het halen van mijn certificaat LOB. Een interne opleiding op het DC. En ook volgde ik een aantal workshops over Office365 waar we sinds een jaar mee  werken. Vooral in OneNote verdiepte ik me en daarom werd mijn portfolio van de LOB-cursus een online portfolio in OneNote . (per mail bij me op te vragen) Ook ging ik lesgeven aan studenten van een niveau 3 opleiding : HTV (handhaving toezicht en veiligheid)
Toen het schooljaar bijna ten einde was , registreerde ik een aantal domeinnamen , met de bedoeling daar iets mee te doen in de nabije toekomst. Onder mijn beheer, maar nog lege sites zijn op dit moment:

www.scoolscool.nl
www.rekenRmaarop.nl
www.mijnvakantieschool.nl
www.bepositive2.nl

Ongeveer tegelijkertijd bedacht ik me dat ik nu maar eens mij volledig en intensief zou moeten richten op mijn taak als rekendocent. En eigenlijk zoals altijd (de story of my life) diende zich gelijk een mogelijkheid aan! Collega T. van W. van de afdeling techniek vroeg of ik mee wou naar ‘ de praktijkdagen rekenen voor het MBO ‘ in Woerden op do. 14 september en di. 31 oktober. Na  toestemming van mijn twee opleidingsmanagers was dat dan ook in een paar uur geregeld.

Omdat ik in mijn vrije uren vaak cursussen doen via education.microsoft.com besloot ik eind juli mezelf te nomineren voor Microsoft Expert en wat schetst mijn verbazing… Op 25 augustus werden wereldwijd 6000 leerkrachten gekozen als MIE(Microsoft Innovative Educator) Expert en ik ben er één van ! Ik kon het wel van de daken schreeuwen en dat deed ik ook : op twitter 😉


Het belooft weer een afwisselend jaar te worden. Ik neem mij voor om weer en meer te bloggen . Dat ik veel zal leren is zeker  en ik hoop dat ik alles toe kan passen en uit kan proberen in de lessen met de klassen, want uiteindelijk is dat mijn core business .

2 reacties op “Focus 2017-2018

Marianne Drenth

Goed bezig Petra 🙂

Petra

Ah wat lief Marianne . Maar jij bent ALTIJD goed bezig!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.