Menu

I was @TedX Amsterdam

22 april 2016 - aantal blogs
I was @TedX Amsterdam

20160420_065346000_iOSWel eens van TedX gehoord? Waarschijnlijk wel. Inspirerende sprekers op een podium orerend over onderwijsgerelateerde  zaken. Op 20 april was het event in Amsterdam . Door de onderwijscooperatie in de gelegenheid gesteld om geheel gratis als deelnemer aanwezig te zijn.

Een mooie gelegenheid om sprekers op het podium te observeren. Welk soort aanpak en verhaal is voor mij het boeiendst? Met de eindpitch van 3 juni in het achterhoofd bedacht ik me dat ik zou moeten pitchen als Karolina Stawinska. Enthousiast, rustig en doorrregen met eigen ervaringen. Pauzes inlassend… Ja zij zal mijn voorbeeld zijn!

Twee dagen na het event vroeg een collega wat ik had onthouden . Vers op het netvlies : moeder en zoon (Lainie Liberti & Miro Siegel)  pratend over’  Unschooling ‘ .20160420_132458580_iOSBeetje vreemd op een onderwijscongres zou je denken maar zij lieten de wereld waarin wij leven als realtime leeromgeving zien. Met hun ‘ to say YES  as a lifestyle’ bedacht ik me dat het best een goed idee is om de omgeving meer te gebruiken om iets te leren.

Christine Wank vroeg wat ons het meest had ontroerd deze dag. Niet moeilijk: Noa Wildschut . 20160420_083101339_iOS15 jaar en zo goed kunnen vioolspelen, maar ook zo’n mooi verhaal! Christine’s motto is :  ‘ stay open and connected’ . Goede tip!

Jelmer Evers wil het systeem op zijn kop en meer autonomie aan de leraar geven. Leuk om hem eens in het echt te zien. Een sprankelende persoonlijkheid. De Nederlandse Birte ten Hoopen.20160420_103250514_iOS Haar performance zo vlak voor de lunch was sprankelend en haar gezegde: iets nieuws is in no time verouderd…deed me reflecteren op eigen lesgeven. Je zou niet iedere keer iets nieuws moeten nastreven. Hoppen van nieuwe tool naar nieuwe tool. Hoe inspirerend  ben  je eigenlijk?

De laatste act was echt een uitsmijter. 82-jarige Jacqueline Savornin Lohman performde alsof ze nooit anders had gedaan. Ze leerde ons dat zij het voorbeeld is van een leven lang leren en dat je door vallen en opstaan ver kan komen. Ze noemde dat haar faalkracht!

Heel veel stof tot nadenken.

Vergeet ik nog het leuke gezelschap te noemen…8 van ons onderwijspioniers trokken gezamenlijk op. Het was een soort terugkomdag. Leuke gedreven mensen allemaal!

Ellis, Jeffrey, Erna, Angelique, Dennis, Carolien en Annette bedankt voor jullie prettige gezelschap!

20160420_190411000_iOS

Wie graag het programma en de sprekers terug wil zien….HIER vind je de link.

Een prachtige dag. Het gaf mij de energie van een hele vakantieweek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.