Menu

Microsoft inspiratiedag Vleuten

17 november 2017 - onderwijs met ICT
Microsoft inspiratiedag Vleuten

 

Afgelopen zaterdag de elfde november , liet ik me weer heerlijk onderdompelen in een Microsoft badje in Vleuten op de inspriratiedag georganiseerd door verschillende partners waaronder de SLBdiensten en Slim.nl

 

 

Het was beduidend drukker dan op de eerste inspiratiedag op 8 april van dit jaar. De opzet van de dag was het zelfde. We startten met een keynote door een vader en een dochter. Dit maal waren  het vader Wilco Willemse en zijn dochter Tess van acht die beiden door de Micro-bit gegrepen waren. Vervolgens verplaatsten we ons naar de workshops die speciaal ingericht waren voor PO of VO/MBO

 

Hieronder schets ik kort naar welke workshops ik ben geweest en hoe me het geinspireerd heeft in het maken van doelen voor de rest van het schooljaar en in het zetten van de volgende stappen

WS 1 door Marien Zonnenberg

De aankondiging was als volgt:

Online samenwerken en communiceren in Teams
Gebruik Teams als startpunt, als kern waarvandaan je de overige apps van Office benadert. Teams is te gebruiken als intranet en als plaats om met je collega’s samen te werken. Ook is Teams in te zetten voor communicatie en samenwerking met je leerlingen.
Naast Teams plannen we ook aandacht voor andere handige toepassingen in of met Office365, zoals OfficeLens.

Marien kwam met een mooie link naar een OneNote met veel informatie. Ik wil die graag hier delen: www.meneerict.nl/inspiratiedag

Wat ik uit deze workshop heb meegenomen is dat ik vanuit education.microsoft.com ook een TRAINER kan worden. Mijn doel is om voor de zomer van 2018 deze badge te hebben gehaald!

 

 

WS 2 door Dennis de Vink

Door de volgende aankondiging koos ik voor de workshop van deze jonge bevlogen docent Engels die deze workshop gaf op zijn eigen school :

Een interactief verhaal met PowerPoint
Graag maken we je bekend met de plug-in die toegevoegd kan worden aan het oude vertrouwde PowerPoint. Met deze plug-in verander je een normale presentatie eenvoudig in een interactieve mix. De mix is vergelijkbaar met een video, waar je vragen, opdrachten en allerlei multimedia aan kunt toevoegen.

In dit filmpje laat hij zien hoe zijn workshop is opgebouwd .

 

Hij onderscheidt  drie onderdelen die hij ons wil laten zien en ervaren: de links achter de onderwerpen zijn de

Wat ik oa uit deze workshop meenam is dat het maken van invuloefeningen mbv Powerpoint mogelijk is. En dat de sneltoetsen voor kopieren naast Ctrl+C nog sneller kan (linkermuisknop + Ctrl.)

Na een voortreffelijk verzorgde lunch en het programmeren met de Micro-Bit (in de hal stonden SurfacePro’s waarmee je kon spelen) begaf ik me naar :

WS 3 door Ilonka van der Knaap

Dit was de aankondiging van haar workshop:

De ultieme voorbereiding op de MOS-certificering Dé manier om u voor te bereiden op de Microsoft Office Specialist (MOS)-certificering: de Microsoft Imagine Academy. Leerkrachten en leerlingen kunnen binnen deze online omgeving Office-programma’s als Word, Excel en PowerPoint trainen.

Er ging een wereld voor me open. Thema’s , lessen op maat , individueel te bewandelen paden op weg naar het eindoel: een certificaat in oa. Word, Excel of Powerpoint . Dit zijn de drie basisprogramma’s , zij zijn in het Nederlands beschikbaar de rest is in het Engels.

De cursussen zijn gratis maar de examens kosten geld. Als school kan je je aanmelden. Ik heb zojuist informatie gevraagd bij de SLBdiensten hoe ik met mijn klas of hoe het Drenthe College met meerdere klassen kan deelnemen aan de cursussen.

Mocht je vastlopen met iets van Office, dan zijn er Yammer groepen, netwerken die je verder kunnen helpen. Ook kun je hier materiaal en opdrachten delen (brengen en halen) De Yammergroep waar Ilonka het over had heet: Microsoft Academy.

 

Het was een zeer geslaagde dag, mede door haar laagdrempeligheid. Ik heb met opvallend veel MBO-docenten gesproken, allen zijn wij op zoek naar manieren om ons onderwijs te verbeteren. Allen zijn geinteresseerd in onderwijs en ICT.

En tot slot kregen we een certificaat en registerpunten

 

Tot volgend jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.