Menu

Mijn onderwijsmomenten 2015

29 december 2015 - aantal blogs
Mijn onderwijsmomenten 2015

 

 

imageHet was een KEIgoed jaar

 

Eind 2014 begon het al. Ik werd genomineerd door mijn toenmalig leidinggevende als ‘Drentse Kei’ . Ik heb er een dag over nagedacht , wou ik die aandacht wel… maar heb het geaccepteerd en later ook zeer gewaardeerd.

Helaas , ik werd niet de beste docent van ons MBO . Op 19 februari werd mijn collega Diederick de Vries verkozen tot beste docent van het Drenthe College. Hij zou op 7 oktober , na veel pitches en voorrondes uiteindelijk DE  leraar van het jaar worden .  MIJN winst lag in het feit dat mijn man me wel de winnaar vond en ik van hem op de dag van de uitslag een Iphone 6 GOLD kreeg.  (Had dus eigenlijk SILVER moeten zijn 😉 )

Het moet zo begin juni zijn geweest dat iemand van de onderwijscoöperatie me belde. Mijn thema “de onderwijsbetrokkenheid vergroten mbv digitale didactiek”mocht ik gaan uitwerken.  Hoera! Ik was onderwijspionier in schooljaar 2015/2016 en kreeg daarvoor €4000 vrij te besteden aan mijn project.

Toen ik in februari hoorde dat mijn tijdelijke contracten van de afgelopen drie jaren niet voort werden gezet en dat vermoedelijk het niet omgezet zou worden in een vast contract (het definitieve antwoord hoorde ik in de laatste week voor de vakantie) dat deed me doen besluiten het plan voor de onderwijscoöperatie te schrijven. Wat moest ik anders met al mijn (onderwijs)ideeën en maar een 0,5 fte baan. 😉

Mijn motto  : als er ergens een deur dicht gaat, gaat er vanzelf elders een raam open, bleek ook nu weer helemaal waar! Het nare gevoel bleef nog wel lang hangen, waarom konden de tijdelijke uren niet omgezet worden in vaste uren…..Wat is het risico….

Ik vroeg een uitkering aan en kreeg zomaar geld, zonder dat ik er iets voor deed. Een rare gewaarwording. Mijn eerst uitkering en ik voelde me er haast schuldig over . Loslaten is moeilijk maar op het moment dat ik er in berustte dat ik dus blijkbaar een halve baan had, kwam er iets op mijn pad. Er ging inderdaad een raam open, achter dat raam  zat het Dr. Nassau College, afdeling Penta. Een VMBO school. Laat dat nou juist op mijn onderwijs-to-do-lijstje staan! Het werken op een middelbare school.  Twee dagen per week voor 5 weken lang werkte ik op de Rebound. Leerlingen met dezelfde problematiek als veel Entree leerlingen maar qua gedrag de light varianten, zeg maar.

Op het Dr. Nassau College was een vacature, ik solliciteerde , werd aangenomen en kan per 18 januari beginnen als docent ISK (Internationale SchakelKlas) voor de vakken NT2 en rekenen. Eind december deed ik al vier intakes met jonge vluchtelingen uit Eritrea en Syrië. Wat gaaf! Ook de ISK stond nog op mijn onderwijs-wensenlijst.

 

Natuurlijk blijf ik verbonden aan het Drenthe College, maar in tegenstelling tot mijn gevoel rond de zomer ben ik nu dankbaar dat ik ervaring kan opdoen in het voortgezet onderwijs . Het zorgt ervoor dat ik nog steeds groei als docent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.