Menu

Mijn zomervakantie 2016

22 augustus 2016 - aantal blogs
Mijn zomervakantie 2016

20160804_102650000_iOS - kopieIn juli kwam er op twitter een vraag voorbij : “Wat doet een docent in de vakantie? “Ik besloot een blog te schrijven . Vandaag  (22/8) kreeg ik bericht via datzelfde twitter dat het is geplaatst op de website komen van Komenskypost .

tweets

Wat doet een docent in de vakantie? NIKS of BIJNA niks! Althans niks wat er echt toe doet.  Twee weken*) nu, wat zeg ik.. bijna   drie weken alweer. Tenminste zo voelt het! De laatste week zo zonder leerlingen voelde ook al als vakantie. Het gevoel niet steeds op de klok te hoeven kijken om op tijd in de les te zijn is voor mij al heerlijk. Leven in je  eigen tempo, zonder klok dát is vakantie.

Op school, het Drenthe College in Assen is een grootscheepse verbouwing bezig die wel 9 weken in beslag gaat nemen. 20160711_091122089_iOSDe laatste schoolweek zaten we in het stof en het lawaai. Heel fijn dat we juist deze vakantie thuis ook een verbouwing hadden gepland en ik dus nu hier thuis ook in het lawaai en de stof zit.

Het lawaai komt in stereo want de overburen krijgen net deze week hun betonvloeren gestort. Betonmolen, werklui in busjes, hard de radio aan…. Het is even niet anders, maar geen stress, want ik ben morgen immers alweer een dagje vrij! 🙂

Zelf gaan we niet met vakantie. Ons geld zit in de badkamer en ik moet bekennen dat ik nog nooit zo’n relaxed gevoel heb gehad. Geen georganiseer , geen eeuwige twijfel waar we naar toe zullen  geen  koffers en geen hond die naar het pension moet. Geen planning hoeven maken. NIKS!

Het puzzelboekje ligt op tafel, de e-reader is opgeladen (maar tot nu toe onaangeroerd) , een aantal paper Books ligt klaar om gelezen te worden  en de iPad maakt overuren. Ik heb wel  al een film gekeken op Netflix  . Heerlijk en een memorabel moment (ik kijk nooit films)

Het was een druk jaar  . Werken op twee scholen. Van een 0,5 fte baan in september 2015 naar  1,1 fte op twee scholen tot juli 2016. En ik was natuurlijk  onderwijspionier met de bijkomende verplichtingen ,  van de onderwijscoöperatie .  Ik heb naast het Drenthe College met heel veel plezier les gegeven op de ISK- afdeling van het dr. Nassau College. Zo heb ik het ooit geleerde Arabisch weer wat opgehaald.  Annebaref  en annemabaref  (voor het gemak fonetische gespeld) dat heb ik vooral veel gebruikt. Ik gebrijp het en ik begrijp het niet betekent het.   Ivm mijn vaste uitbreiding op het DC zullen mijn NT2 lessen op het VO  stoppen. Wat mijn ISK-leerlingen niet weten, is  dat ik vlakbij ze woon… In april dit jaar is op 400 meter van mijn huis een AZC gekomen. Veel van de ISK-leerlingen wonen daar. Soms als ik met de hond wandel kom ik een leerling tegen. Normaal geven ze me altijd een hand , nu  in de vakantie met de hond mag ik niet dicht bij ze komen. Gisteren kwam ik een 17-jarige knaap uit Syrië tegen, hij gooide zijn fiets aan de kant en met die fiets tussen ons in maakten we een praatje. In zijn land zijn alle honden vals, zei hij . Hij was bang voor onze enthousiaste maar sullige Doodle. Ahw…..

Elke dag zonder verplichtingen doorbrengen. Zal zo je gepensioneerde leven zijn?  Ik zou me er haast op kunnen gaan verheugen. 🙂

Als straks de badkamerinstallateur weg is (over anderhalve week)  ga ik bezig met het inrichten  van de software van het informatiebord dat we straks gaan gebruiken op de locatie van   onze opleidingen. Verder wil ik nog wel wat nuttige dingen doen deze vakantie maar ik weet nog niet wat. Ook veel fietsen! Omdat tijd geen issue is, kan dat ook. Op de fiets 8,5 km naar een boerderij fietsen en een kilo bessen halen, op bezoek bij je moeder (5,5 km) dat kan allemaal heerlijk op de fiets.

Donderdag 1 september zie ik mijn collega’s weer en vrijdag 2 september gelijk de hele ochtend bijles over Office365. Uit ervaring weet ik dat ik er dan wel weer zin in heb. En een 0,8 fte baan met de vrijdagen vrij lijkt me ook een luxe!  Laat me nu nog maar even aanrommelen en mijn sociale contacten onderhouden. Uit ervaring weet ik dat ik na 5 weken vakantie weer sta te popelen om te beginnen……… Fijne vakantie nog!

*) toen ik dit blog schreef had ik er daadwerkelijk officieel twee weken vakantie er op zitten. Inmiddels zijn dat er vier ! De installateur is er nog steeds! Ivm de bouwvak gaat de klus uitlopen want er zijn niet genoeg wandtegels. Balen! Want nadat de man weg is, moet het hele huis nog grondig schoon… De Olympische Spelen zijn begonnen, waarbij  Annemiek naar het ziekenhuis moest en Yuri naar  zijn eigen huis  . Vlieland heb ik toegevoegd aan mijn rijtje bezochte Waddeneilanden en ik ben  ook nog een dagje naar Wildlands in Emmen en  naar het buitenland geweest , dat wil zeggen 10 km over de grens, Duitsland in. Verder is dit vooral de vakantie van de PokemonGO. Inmiddels  heeft mijn IPhone al 55 beestjes gevangen. Het is absurd dat je als volwassen vrouw een kilometer verder met de hond gaat wandelen  om een ei uit te broeden, maar wat maakt het uit. Het geeft een boel vertier! Ik heb nog steeds  geen letter gelezen. Daar heb ik gewoon nog geen tijd voor gehad.  Deze vakantie is anders dan anders, maar niet minder mooi als voorgaande jaren!

Vorige week was ik even op school en de verbouwing gaat goed en het wordt prachtig. Thuis is het ook klaar en zie hier het resultaat:

 

20160818_124438000_iOS20160819_135209000_iOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.