Menu

Speurtocht via twitterkracht

2 oktober 2015 - aantal blogs
Speurtocht via twitterkracht

speurtocht twitterAangezien ik de laatste jaren als E-learning ambassadeur mensen op weg heb geholpen met vragen over mail, magister en social media en mijn naam als zodanig bekend is binnen het Drenthe College, bereikte mij onlangs weer een vraag van een collega. Hoewel ik geen ambassadeur meer ben, laat ik iemand niet worstelen met een vraag over social media tools want hoe mooier we het onderwijs maken, hoe beter het is voor onze leerlingen / studenten. (en onderwijsbetrokkenheid vergroten is het thema van mijn onderwijspioniersschap)

Zijn vraag was letterlijk: “Ik heb ooit een keer gezien, dat een speurtocht in een smarthphone werd geladen en als je op een bepaalde plaats was, dat er dan een opdracht ‘oppopte’, bijv. maak een foto. Deze is dan via de applicatie door docenten op een andere plaats te zien. Je kunt dus op afstand de leerlingen volgen. Het schijnt ook dat je gps-tochten in natuurgebieden kan maken…. Weet jij welke app dat kan zijn geweest?

Ikzelf wist het antwoord niet… ik opperde een site socialmedia.peterlakeman.nl waar leuke les ideeën met QRcodes op staan. Maar dat zocht hij niet…

Daarom zette ik gisteren het volgende bericht op twitter:

20151002_070645000_iOS

Binnen een half uur had ik antwoord , en gedurende de hele dag bleef ik tips krijgen!

Het eerste idee kwam van de site van Herman van Schie. ICT-idee.blogspot.nl nr. 203 Treasure Hunt Generator: Een serie vragen en antwoorden in één sessie omzetten in QR-codes. Compleet met handleiding zelfs in PDF

Van diezelfde website tipte de maker van de site me met tip nummer 193 IZI.travel: Creëer multimedia rondleidingen /puzzeltochten door musea , steden en wijken. Deze tip kreeg gelijk veel bijval.

Daarna werd getipt: tourtodo.com (hier vind u een instructiefilmpje van Youtube)

En ook werd troovie.nl genoemd, een site waar je op eenvoudige wijze speurtochten kan maken. U vindt hier de link naar een uitleg op Youtube

Een app om een speurtocht mee te maken is ‘KLIKAKLU‘.

Het ontbreekt me aan  tijd om alles zelf te testen . Wel staat alles nu op een rijtje. Voor mij werkt het als ik een Youtube-filmpje kan bekijken om te ZIEN hoe iets werkt . Voor leerlingen is dit ook de makkelijkste manier merk ik steeds.

Collega bedankt voor de vraag! Ik heb er zelf ook weer wat van opgestoken en zal jou ook zeker leren twitteren! Want ik geloof echt in TWITTERKRACHT. Hierboven het bewijs!

Karin Winters, Herman van Schie, Marike Jansen, Roeline Jochemsen ea bedankt voor jullie hulp!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.