Menu

Trello als vergadertool

22 juni 2015 - aantal blogs
Trello als vergadertool

trello

Wij als team Entree ( voormalig AKA) van het Drenthe College zijn drie maanden geleden begonnen met de tool Trello. Jorick Scheerens heeft er een ‘ maandag’-filmpje aan gewijd en ik wijd er dit blog aan.

20150622_150426000_iOS

overzicht van actuele Trello boards

Om de twee weken vergaderen wij en om dat zo efficiënt mogelijk te kunnen doen, maak ik als voorzitter een nieuw  Trello board aan. Daar kan iedereen agendapunten op kwijt.

Vervolgens maak ik de agenda en dan zitten we twee dagen later te vergaderen.

 

20150622_150740000_iOS

board NOTULEN . gekleurd label per docent

We openen het board “notulen” via de laptop en  beamer en de notulist verschuift  heel gemakkelijk punten  die al gedaan zijn. Er staat ook een wensenlijst voor het nieuwe schooljaar en een takenlijst met bijbehorende uren op.

Onze leidinggevende, planner en administratieve kracht hebben ook toegang tot de boarden.

20150622_170206000_iOS

Trello boards op mijn tlefoon

De groene ToDo-lijst is van mij persoonlijk en dus privé.  Als ik op welke plek dan ook bedenk dat  ik nog iets moet doen, pak ik mijn telefoon en voeg de taak of activiteit toe.( en verschuif die als ik er mee bezig of klaar ben)

 

Van een thema als de introductieweek, maak ik een apart board. Ik voeg alle collega’s toe  en  dan kan iedereen  via de gekleurde labels hun taak ‘ claimen’ . Iedereen heeft een eigen kleur.  Als je  bezig gaat versleep je je taak naar de volgende kolom en als je het afgerond hebt, dan is het voor iedereen duidelijk. Ook kan iedereen zelf taken toevoegen. Oude activiteiten die er niet meer toe doen  kunnen worden gearchiveerd!

20150622_150448000_iOS

board INTRODUCTIEWEEK 15/16

 

In ons team geeft dit meer betrokkenheid en meer overzicht. Toen we er mee begonnen heb ik een workshop verzorgd met een oefenboard . Binnen een half uur had iedereen het onder de knie .Ook zij die iets verder van de digitale didaktiek afstaan dan ik.

 

Trello is een gratis app EN een website. Op  alle de devices makkelijk bereikbaar ;easy access dus!

 

Trello geeft mij persoonlijk een zelfde gevoel als dat de TomTom mij geeft !  Je hebt alles binnen handbereik zonder dat je dingen vergeet of niet op je bestemming aankomt. Bijna als een eerste levensbehoefte 😀

 

www.Trello.com

Één reactie op “Trello als vergadertool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.