Menu

Wat een pioniersjaar me bracht.

4 mei 2016 - aantal blogs
Wat een pioniersjaar me bracht.

20160504_141155000_iOS Ik mocht mezelf dit schooljaar onderwijspionier van de Onderwijscoöperatie noemen . Heeft het me iets opgeleverd? Jazeker!

Misschien had ik nooit een plan ingediend als mijn contract bij Entree vorig jaar van tijdelijk naar vast was gegaan(ik zou dan niet de tijd en rust hebben gehad) OF als drie jaar geleden  mijn toenmalige opleidingsmanager me niet  had gevraagd E-ambassadeur te worden,(dit gaf me vertrouwen ,de digitale gadgets en lesonderdelen werden opgemerkt!) OF  als ik  door mijn latere opleidingsmanager niet voorgedragen was om ‘Drentse Kei’ (beste docent van het Drenthe College) te worden(dit gaf me een stukje waardering en zelfvertrouwen)

Misschien ……..

Misschien!

Maar gelukkig heb ik het wel gedaan!

Wat een prachtig stel pioniers waren er  op de eerste pioniersdag en wat een stuk minder pioniers op dag 2 maar vooral op dag 3. Misschien was het slechts optisch en veroorzaakt door de grote kantine van de scholen?!

Zo’n pionierskans wil je toch niet missen?!

En zeker nu het jaar er bijna op zit, de finish in zicht  en we alleen nog de slotdag voor de boeg hebben, kan ik zeggen wat het me heeft gebracht en wat het met me gedaan heeft.

En een indirect gevolg van mijn pioniersschap is dat   ik meer ben gaan twitteren. Ik  heb meer twittervolgers gekregen en ik ben  door Henk Sissing gevraagd om een dag te vullen op de kalender “Bildung 2017”. Mijn datum zal zijn 07-04-2017. (verjaardag van dochter Didi)

Ik heb me aangesloten bij de Onderwijswijven olv Karin Winters (oa. Hoofdredacteur Vivesmagazine) en heb ze irl ontmoet op 20 februari jl. Wat een energieke dames allemaal! Onze eigen pionier Pauline Maas is één van hen. Leuk dat ik haar ook op de pioniersbijeenkomsten zag en sprak!

Door de denkbeeldige  stok achter de deur, ben ik meer gaan bloggen en sta ik op de Edubloggers-lijst van Willem Karssenberg   en was ik als blogger aanwezig op de onderwijsdagen in Rotterdam in november. (met een gratis ticket ;-P)

Het laatste blok van het huidige schooljaar mag ik ziektevervanging doen op  de afdeling Verkoop en Administratie van het Drenthe College. Digitale Vaardigheidslessen aan niveau 2 , 3 en 4.  Ik moet onderwerpen behandelen die ik me tot  nu niet  eigen heb gemaakt. Maar samen met de studenten kom ik vast  een heel eind. Een mooie kans om ook weer eens zelf nieuwe dingen te leren en mijn eigen mindset te testen.

Jammer dat het pioniersschap nu stopt.

Nog even twijfelde ik of ik een nieuwe aanvraag in zou dienen….

Maar heb toch besloten mijn inspiratie elders te halen (waar weet ik nog niet)

Of zal ik toch….. oooh dat eeuwig gevoel op een kruispunt te staan en alle kanten op te kunnen…..

Als afsluiting een afbeelding van een ijsberg. Erg veel gedeeld op internet de laatste tijd. Mensen zien wat je doet, maar zien niet je doorzettingsvermogen, faalervaringen, teleurstellingen, discipline, inzet en toewijding .

20160503_064752000_iOS

Wat een pioniersjaar me bracht………… en nog veel meer!

Onderwijspioniers bedankt . Ik heb genoten!

2 reacties op “Wat een pioniersjaar me bracht.

Henk van Gils

mooi , hoor
ben ervan overtuigd dat er met zo’n instelling nog veel meer moois op je pad komt.
Mensen in het onderwijs klagen vaak alsof hen van alles is overkomen.
Jij laat zien wat er gebeurt wanneer je jezelf op allerlei manieren laat zien

Complimenten, Petra

ps: goed plaatje van die ijsberg……..
zo herkenbaar !
Succes, he

saskia

Mooi jouw opbrengsten. Ben je ook een van de scrummende docenten v Drenthe College? En sluit je aan bij thecrowd… we zijn op zoek naar meer inspirerende mensen om met elkaar verder te bruisen ?
Hartelijke Groet Saskia Tuenter, Dollard College Winschoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.